Komt het dan toch nog goed? Noordstar zette vandaag het nieuwe jaar op de juiste manier in en won (verdiend) met 5-2 van Grobbendonk. Niets dan lachende gezichten achteraf, begrijpelijk na al de miserie die onze jongens voor de winterstop kenden. Noordstar kwam al snel op achterstand maar ging nog voor de rust (3-1) er op en er over, in de 2de helft probeerden de bezoekers (met 10 man) nog wel het tij te keren maar in de problemen kwam Noordstar niet meer. Noordstar vertrok met Bart Hoefkens, Luc Wouters, Peter Engels, Jef Van de Water, Mathias Tubex, Robin Van Beek, Jonas Donckers, Thijs Lambaerts, Joris Engels, Joeri Helsen en Davy Derboven.Miguel Bruynseels, Philip T' Syen en Pieter Verreydt mochten invallen tijdens de 2de helft.Grobbendonk opende al heel snel de score; na een vrijschop op de rechterflank werd de bal door een bezoeker vlak voor doel met het hoofd verlengd, Bart was kansloos en 0-1 (4'). Noordstar trok daarna het initiatief naar zich toe en kwam dicht bij de gelijkmaker: Davy trapte eerst hard net voorlangs (12'), een minuut later werd zijn volgend schot centraal gepareerd door de doelman. Nog een minuut later kopte Joris op voorzet van (weer) Davy van kortbij net over, de bezoekers kwamen goed weg. De verdiende gelijkmaker viel wat later dan toch; op een verre vrijschop zette Thijs zijn verdediger goed onder druk zodat die niet anders kon dan de bal in eigen doel verlengen, 1-1 (25'). Geen minuut later werd Jonas op de rand van de 16 vastgehouden, de zondaar kreeg rood en Noordstar een vrijschop. Davy trapte de bal in de muur maar de bal viel voor de voeten van Peter Engels die hard en laag uithaalde, 2-1 (26'). Met 10 man konden de bezoekers alleen nog maar verdedigen, Noordstar wilde meer. Op aangeven van Davy had Joris de hoek maar voor het uitkiezen, hij trapte slordig naast (32'). Man tegen man had Davy de bal aan de voet in de 16, zijn schot ging net naast (39'). Op slag van rust lukte Noordstar dan toch de geruststellende 3de treffer; Joris Engels verlengde een trap van Robin van kortbij in doel, 3-1 (45').Ondanks de numerieke minderheid kwamen de bezoekers goed uit de kleedkamer, de veer was nog helemaal niet gebroken. Het zou een vrij gelijkopgaande 2de helft worden met kansen aan beide zijden. De eerste kans was voor Joris, hij stuitte op de doelman (55'). Op een vrijschop voor de bezoekers ging Bart goed plat, hij haalde de bal uit de rechter hoek (57'). Na een prima Noordstar-aanval (over meerdere stationnetjes) stond Robin Van Beek op de goede plaats om binnen te duwen, 4-1 en match gespeeld (64'). Drie minuten later toch nog een opflakkering van de purperen; op een hoekschop werd de bal vlak voor doel hard en hoog ingekopt, Bart kansloos en 4-2 (67'). In de laatste 10 minuten kreeg Noordstar van een moegestreden tegenstander nog heel wat ruimte én kansen. Op tegenaanval bediende Jonas van aan de achterlijn Davy Derboven, die duwde de bal over de doellijn en 5-2 (81'). Eén minuut later dezelfde situatie vanaf de andere kant, nu miste Davy voor een leeg doel. Na een nieuwe counter trapte Jonas op de keeper, Miguel kopte de rebound net voorlangs (90'). Vlak voor affluiten was Jonas op snelheid de keeper voorbij en trapte hij vanuit een scherpe hoek naar het lege doel, de bal ging naast. De 3 punten waren binnen, de zege deed erg veel deugd. Noordstar heeft zijn (her)start niet gemist, het moet hier nu maar een vervolg aan breien. Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma (tegen Achter Olen), aan trainers en spelers om te bewijzen dat dit vandaag geen toevalstreffer was..... [i]Verslag: BM [/i]